2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

aš, kosmoso klajūnas

minčių gniutulas

"Aš stoviu ant tramvajaus platformos ir esu visiškai netikras dėl savo padėties šiame pasaulyje, šiame mieste, savo šeimoje. Aš net apytikriai negalėčiau pasakyti, kokių pretenzijų į ką nors galiu turėti. Negaliu net pateisinti to, kad stoviu ant šios platformos, laikausi už šios kilpos, važiuoju šiuo vagonu, kad žmonės traukiasi, praleisdami vagoną, arba sulėtina žingsnį, arba sustoja prieš vitrinas... niekas iš manęs to nė nereikalauja, tačiau tai nesvarbu. <...> "

K.

Šįvakar pusę litro savy talpinti gebanti nestiklinė stiklinė parsidavė už Dariaus&Girėno nuotraukėlę. o dar ir metalinių blizgučių gavau atgal. ir ko gyvenimas ne gražus?

nors ir taip galiu grįžti į praeitį.   tu kartojiesi...  vėl tie patys svaičiojimai, bet ką daryt, jei laimės neatpažįstu esamuoju laiku? . ir grožėtis! grožėtis...  turbūt tos akimirkos iškreiptos, bet negaliu visgi to pati įrodyti. atmintis tuo ir žavi, kad yra draugiška (o gal veikiau atvirkščiai...) jos savininkui. Smegenys nejučiomis viską padailina: nudilina aštrius kampus ir ištrina juodulius. bent jau kartais. žibantis paveikslėlis + naivumas. o kartais mama nemokė neliesti nuotraukų purvinais pirštais?


turbūt vien tai, kad jau kurį laiką (šiandien taip pat) niekas nebeprašo plastiko gabalėlio mano vaikystės laipsniui nustatyti, kažką reiškia. daug kas daug ką gali reikšti. žinoma, gali dešifruoti ir kombinuoti tas reikšmes, bet kam? dar vienas kažkada buvęs sklidinas skysčio indas nerangiai nutūpė ant paviršiaus. vis tiek negali išsirinkti vienos teisingos. oo, pagaliau jaučiu.nes tokios galbūt net nėra? . svaigulys. svaigulys. svaigulys. gniaužau rūbo medžiagą rankose, šypsausi tuštumai, argi svarbu - manęs dabar čia nėra... labiau nei įprastai.

The solar panel's shining face
Is smiling back on me
Twisting off into the sun
It's okay to be lonely
etc.
failure

17 komentarų:

  1. ištisai verkdavau klausydamas to kūrinio.

    AtsakytiPanaikinti
  2. gal todėl ištisai klausau.. http://youtu.be/SdvgXBsmcXw dabar man panašu atrodo dar. nustebino, kad pakomentavai, iš penktadienio paklaidžiojimų manausi baisiai erzinanti tave.

    AtsakytiPanaikinti
  3. :D ... truputį užsiėmęs aš pastaruoju metu, dėl to nebrūkštelnu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. džiaugiuosi, jei suklydau. gal artimiausiu metu susisuks dar koks skundas, kaip klaidinuosi žmonėse :D (nors net nejuokinga!), įsiminė man kažko viena tavo frazė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. nežinau, ar pats atsimeni, bet "<...>, jei jie mane gelbėja". pirmos dalies be iškraipymų turbūt neparašyčiau

    AtsakytiPanaikinti
  6. :) be konteksto nepamenu. nors šiek tiek primink.

    AtsakytiPanaikinti
  7. šiek tiek priminimas: užsiminei, kaip tave su draugu kažkoks žmogus nuo smurto išgelbėjo ir ... . reik pratęsimo? :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. mm, supratau. bet nesu įsitikinęs, kad tas žmogus savo žygdarbiu iš tiesų nepadarė meškos paslaugos. nes vieną kartą tikrai reiktų gaut į galvą...

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikiuosi ne vieną ir paskutinį?.. turi puikų pretekstą sėsti kada į traukinį ir atvykti mano miestan. šiaip labai sudomino motyvai. gal susiję su požiūrio į gyvenimą ar vertės suvokimo keitimu? būtų maloniau sužinoti tikruosius, o ne badytis akis savo spekuliacijom.

    AtsakytiPanaikinti
  10. pirmas gavimas jau būtų vienas. o visi kiti būtų kitaip priimami. aš netgi sapnavau prieš porą dienų... :DD
    jaučiuosi nusipelnęs. ir šiaip pojūčiaipojūčiaipojūčiai - greičiausiai prie požiūrio prisideda.

    AtsakytiPanaikinti
  11. :D va, turėkis:
    "To dream that someone is hitting you implies that you are feeling helpless or powerless in some waking situation. Someone is trying to force their opinion or view on you."

    "To dream that you are beaten indicates that you need to make some fundamental changes to your character. You need to make some conscious adjustments and evaluations. Alternatively, it suggests that someone is pushing you beyond your limits." .

    panašu į ėjimą per gatvę nesidairant į šalis, irgi pojūčiai, o gal labiau jų nebuvimas.
    beje, dabar pastebėjau, kad tavo last.fm pastarųjų dienų klausymo istorija kone identiška manajai :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. manau, kad jau darau some fundamental changes vienaip ar kitaip. ir šiaip jaučiu, kad agresijos per daug turiu prikaupęs.

    AtsakytiPanaikinti
  13. o tau nesinori jos atsikratyt? sako, kad po kurio laiko iš vidaus pradeda graužt. pasyvų ir aiškiai kažkam skirtą pyktį pradangint galėtų padėti, tarkim, voodoo lėlės kankinimas, o aktyvų ir be konkretaus adresato, tai kokio didelio pliušinio meškino ar kito daikto mechaninis žalojimas. arba ne. o į pirmą dalį dėl grėsmės per daug išsiplėst dabar nieko nerašysiu

    AtsakytiPanaikinti
  14. tas šarlatanizmas... nežinau. aš žemiškesniais būdais įsivaizduoju atsikratyt. kas tik iš vidaus negraužia. :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. :D priminei: vitaminų įsigijau firmos, besivadinačios Aconitum, o tai yra lotyniškas Aconite pavadinimas; šito blogo apibūdinimas turėtų nuvesti iki potekstės. o dar gamintojų puslapy rašo "Branginantiems sveikatą"...
    gal tą vėžį tau derėtų pasivadint savo vardu?
    hm, šiandienos įrašas dar vieną Titaniką nuskandint galėtų

    AtsakytiPanaikinti
  16. čia, ta prasme, teigiamas įvertinimas :D

    AtsakytiPanaikinti